JouwTrouwauto blog

Deze 4 feiten over tanken en de tankpas ken jij nog niet

We weten allemaal waarvoor een tankpas, een pomp en een slang voor bedoeld zijn. Alleen wat de handschoenen bij benzine stations inhouden, daar is niet iedereen bekend mee. In dit artikel volgen vier feiten over tanken waar je nooit echt bij stil staat.

1. De functie van de handschoenen bij pompstations

De dieselhandschoenen beschermen de handen van de tanker tijdens het tanken. Deze handschoenen voorkomen namelijk dat er schadelijke stoffen door de huid in het lichaam komen. Daarom zijn deze beschermers met name bedoeld voor het tanken van gas. Gas verdampt sneller en komt veel sneller in contact met de huid dan vaste vloeistoffen zoals benzine.

Naast het feit dat de wegwerphandschoenen een beschermende functie hebben, zorgen ze ook voor hygiëne. De pompslang wordt dagelijks door honderden mensen gebruikt met als gevolg dat er duizenden bacteriën op zitten. Door handschoenen te dragen bescherm je jezelf beter tegen al de virussen en andere slechte dingen die op de tankstations zitten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om na het tanken je handen te wassen. Immers, de plastic wegwerphandschoenen zijn niet goed voor het milieu.

2. Een tankpas voor gebruik buiten Nederland

Een tankpas is een bekend fenomeen in Nederland, maar wat als je op vakantie gaat? Kan je dan de tankpas niet meer gebruiken? Goed nieuws; een tankpas is uit te breiden naar een Europese tankpas. Een Europese tankpas is een klein beetje anders. Deze pas heeft twee magneetstrippen en dat kan soms best wat verwarring opleveren. Gelukkig wordt het op de meeste tankpassen goed uitgelegd wat de juiste kant is.

3. Niet alle tankpistolen hebben een vastzetklep

Niet alle tankpistolen hebben een vastzetklep. De voornaamste redenen hebben te maken met de veiligheid en milieuverontreiniging. In Nederland mag er geen eens een vastzetklepje bij een vulpistool zitten als het gaat om een gewone stadsauto. Alleen voor bussen en vrachtwagens zijn ze er nog.

4. Bij foute brandstof de Wegenwacht bellen

Het kan je zomaar gebeuren dat je de verkeerde brandstof in je auto of wagen doet. Dan heb je een probleem, maar blijf vooral heel kalm. Je moet in dit geval de Wegenwacht bellen, want zij kunnen de verkeerde brandstof op een veilige manier uit je tank halen. Een verkeerde brandstof kan je motor kapot maken of een slechte ontbranding als gevolg hebben.

Categories:

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's