JouwTrouwauto blog

Besparen op onderhoudskosten voor de auto

Het hebben van een auto is best prijzig wanneer je alle kosten bij elkaar optelt. Zo is het uiteraard belangrijk om de auto op tijd in te plannen voor een kleine beurt of een grote onderhoudsbeurt. De meeste auto’s geven je een seintje op het dashboard wanneer bijvoorbeeld de olie moet worden vervangen. Zo weet je dat er werk aan de winkel, of uit te besteden, is. Hoe valt er te besparen op de kosten?

Besparen op duur onderhoud

Uiteraard is het laten uitvoeren van een grote beurt belangrijk. Maar weet je ook waarom? Het vervangen van de olie van de auto is een van de meest onderschatte taken die van groot belang zijn voor een goed functionerende auto. Zelf het oliepeil in de gaten houden en op tijd de olie aanvullen is een must. Hierdoor blijven alle onderdelen in de motor van jouw auto goed functioneren en zijn ze minder onderhevig aan slijtage. Vuile olie die te lang in de auto blijft ‘hangen’ kan aanslag op belangrijke onderdelen als resultaat hebben. Tijdens een grote beurt wordt alle oude olie afgetapt en vervangen. Op tijd zorgen voor het plannen van een onderhoudsbeurt bespaart dus hogere kosten vanwege mogelijk te voorkomen schade.

Besparen op verzekeringen

Heb je een nieuwe auto op het oog, of kies je voor een occasion? Doe dan een kentekencheck en bekijk de historie van de auto die je wilt kopen. Vergelijk de kosten van de verplichte WA-verzekering en bepaal aan de hand van de waarde van de auto en de leeftijd van de auto of je kiest voor een basis WA-verzekering, een WA+ beperkt casco, of een WA casco. Het op de duurste manier verzekeren van een tweedehands auto die ouder is en een lage marktwaarde heeft, heeft weinig zin. De vergoeding (dagwaarde) die je eventueel zou ontvangen zou de auto niet vervangen.

Leer over basic onderhoud van jouw auto

Houd de banden van je auto op spanning. Controleer de spanning zeker een keer per maand. Zo bespaar je op brandstof, raken je banden minder snel versleten en heb je een meer grip op de weg. Ook het vervangen van lampjes, het aanvullen van vloeistoffen en ander klein onderhoud, zoals het vervangen van ruitenwissers, kun je eenvoudig zelf doen. Maak gebruik van handige tips op het internet of bekijk video’s op YouTube om te leren hoe je bepaald onderhoud verricht. Op deze manier kun je flink besparen op de kosten van klein onderhoud.

Basisonderhoud van jouw auto zelf doen

Zelf klein onderhoud verrichten? Je kunt veel dingen leren die redelijk makkelijk zelf te verrichten zijn. Hierdoor voorkom je problemen bij een apk-keuring en onnodige slijtage en blijf je veilig op de weg.

Categories:

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's