JouwTrouwauto blog

BMW winterbanden en velgen

De winterbanden van BMW zijn een van de meest stevige en veilig bandensoorten om te gebruiken. BMW staat bekend om absolute topkwaliteit, en dit geldt uiteraard ook voor de winterbanden. Het Duitse bedrijf heeft door de jaren heen al heel veel verschillende types winterbanden uitgebracht, er zijn namelijk ook heel veel series en generaties. Uiteraard zijn niet alle winterbanden hetzelfde en zijn er waarneembare verschillen tussen de verschillende types auto’s. Toch is het zo dat de originele banden een stuk beter voor de dag komen dan replica’s. In de rest van deze blog kun je meer lezen over de types winterbanden en velgen, het belang van originele banden en de verschillen tussen winterbanden, all-season banden en de zomerbanden van BMW.

Types winterbanden en velgen

Er zijn vele types beschikbaar van de BMW banden. Inmiddels zijn er al 7 series uitgebracht door het bedrijf, en dat zijn alleen de reguliere series. Naast deze zijn ook de X, M en I serie van de BMW verkrijgbaar. Hieronder staan alle BMW series opgesomd:
– BMW 1 serie banden en velgen
– BMW 2 serie banden en velgen
– BMW 3 serie banden en velgen
– BMW 4 serie banden en velgen
– BMW 5 serie banden en velgen
– BMW 6 serie banden en velgen
– BMW 7 serie banden en velgen
– BMW 8 serie banden en velgen

Uit de X serie zijn de volgende generaties uitgebracht:
– BMW X1 banden en velgen
– BMW X2 banden en velgen
– BMW X3 banden en velgen
– BMW X4 banden en velgen
– BMW X5 banden en velgen
– BMW X6 banden en velgen

Daarnaast zijn er nog de volgende types:
– BMW I3 banden en velgen
– BMW M banden
– BMW I8 banden en velgen

Waarom je altijd moet kiezen voor originele banden

Originele banden zijn stukken beter dan reguliere banden. Ten eerste zijn originele banden een stuk veiliger dan replica banden. Dit komt door de aansluiting op de rest van de auto en met name de remmen. Originele BMW banden hebben een perfecte aansluiting op de rest van de auto, waardoor de veiligheid gegarandeerd is. Daarnaast is de afwerking en tevens het uiterlijk stukken beter dan bij replica’s. Ten slotte is het zo dat de restwaarde vele malen hoger is door de goede kwaliteit van de originele banden. Voor deze redenen kun je daarom beter kiezen voor originele banden. Hoewel de kosten van originele banden wel iets hoger zijn, is het op de lange termijn wel een goede investering.

Bovendien worden de banden van BMW wereldwijd geprezen door de absolute topkwaliteit dat het bedrijf levert. Ook andere delen van de auto zijn schitteren gemonteerd om een perfecte rijervaring te garanderen. Er is enorm veel veranderd door de jaren heen, en er zijn zoals hierboven beschreven zijn er enorm veel series uitgebracht.

Verschil winterbanden, all season banden en zomerbanden

Het eerste verschil zit overduidelijk in de benaming. Winterbanden dienen voor de winter, zomerbanden voor de zomer en all-season banden kun je het gehele seizoen gebruiken. Vele autofabrikanten, autogarages en kenners raden sterk aan om in elk geval in de winter niet de weg op te gaan met zomerbanden, vooral als het wegdek glad is door sneeuw of ijzel. Er zit namelijk een enorm verschil in de remweg van de banden doordat ze anders gefabriceerd zijn. Ook is het niet aan te raden om winterbanden in de zomer te gebruiken. Het kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen omdat ook in dit geval de remweg vele malen langer is. Daarnaast zorgt het gebruik van het verkeerde bandensoort in het seizoen ook voor meer slijtage. All-season banden kunnen wel het gehele jaar door gebruikt worden, al is de remweg wel ietsje minder dan bij de andere soorten.

Categories:

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's