Dj bruiloft

Een heugelijk feit als een huwelijk vraagt zeker ook om een gezellige sfeer na alle officiële plechtigheden. Een goede bruiloft DJ is dan de juiste persoon om de stemming erin te krijgen en zal alles afhangen van de kundigheden van de Disk Jockey. Bij de selectie is het daarom belangrijk dat de DJ wel zal kunnen ingaan op de specifieke wensen van het huwelijkskoppel en komt er bij een goede DJ wel meer bij kijken dan muziek alleen. Ook de kwaliteit van het geluid en de bijhorende verlichting dienen op een hoog niveau te zijn en zullen er ook alternatieven aangeboden moeten worden wanneer de DJ bijvoorbeeld uitvalt.

Een DJ voor bruiloft moet iedereen met zich meekrijgen

Passief gedrag van een DJ is misschien wel het laatste wat je wilt bij een huwelijksfeestje en zullen de gasten op een gepaste wijze opgezweept moeten worden. Daarbij is het goed als de DJ snel zal kunnen inspelen op de wensen van een ieder op het feestje. Er zal nooit sprake zijn van een homogeen gezelschap en is het wel leuk dat een ieder wel aan zijn trekken zal komen. Hou dat bij het reserveren ook gelijk voor aan de DJ en stel je met die ook gelijk het programma voor de dag samen. Vraag altijd ook naar de ervaring die zo een DJ heeft en beschikken de meeste van ze ook over opnames van feestjes waar ze hebben mogen spelen. Ook op de websites van de Dj’s zijn er tal van filmpjes te vinden en krijg je gelijk een idee van de stijl en kwaliteit. Een selectie maken blijft soms wel een uitdaging en kan de knoop vaak worden doorgehakt door van een aantal de referenties te bekijken.

Zal de DJ wel kunnen optreden bij de huwelijkslocatie?

Belangrijk voor de kwaliteit van het geluid is zeker niet alleen het gebruikte apparatuur, maar zeker ook de locatie waar het feestje gegeven zal worden. De geluidseffecten zullen nou eenmaal van elkaar verschillen wanneer de muziek afgespeeld zal worden in een zaal of in en tuin. Het zal van de vaardigheid van de DJ afhangen in hoeverre die in staat zal zijn om een goede kwaliteit te garanderen. De ervaring waarover zo een DJ beschikt zal in zulke gevallen doorslaggevend moeten zijn en weet een echte professional gelijk welk apparatuur nodig zal zijn. Ook het vooraf bezichtigen van de locatie zal bij twijfels geen slecht idee zijn en kan er dan gelijk ook aangegeven worden waar de DJ “plaats” kan nemen tijdens het feestje. Indien er voor een openlucht locatie gekozen is, zal het ook belangrijk zijn om voorzieningen te treffen in het geval het weer mocht omslaan (de apparatuur mag absoluut niet nat worden) en voorkom je van die onplezierige verrassingen op de dag van het huwelijk. Ook dient de DJ aan te geven wat de procedure is bij het uitvallen van apparatuur of van de DJ zelf. Een goede DJ zal altijd wel snel aan vervangend apparatuur kunnen komen en kan er ook gelijk een vervanger worden aangewezen.

Ook de verlichting hoort erbij

Leuk muziek is natuurlijk niet alles en zal de juiste sfeer moeten worden gecreëerd om alles nog wat extra kracht bij te zetten. Daar hoort een passende verlichting ook bij en zorgt de DJ daar meestal wel zelf voor. Dit dient ook vooraf aangegeven te worden zodat de DJ weet of er een waar licht spektakel wordt verwacht of men het juist rustig aan wilt doen met maar een bescheiden sfeerverlichting. Naast de verlichting kan er altijd wel voor worden gekozen voor wat extra effecten zoals een rookmachine. Het is begrijpelijk dat er aan alles wel een kostenplaatje verbonden is en is het belangrijk om een vergelijk te maken tussen een aantal Dj’s om er de beste én goedkoopste uit te halen.

Reserveren van een DJ dient ruim van te voren te geschiedden omdat de beste snel volgeboekt zijn en het wel niet prettig zal overkomen om het huwelijk te houden zonder de DJ naar wens.

Een goede bruiloft DJ is de kroon op een geslaagde huwelijksdag en zal een ieder wel met volle teugen moeten kunnen genieten van de bijzondere sfeer die er met de afgedraaide muziek, maar is het daarbij ook belangrijk dat de overige effecten ook passend zullen zijn voor het feestje. Heel gezellig wordt het ook wanneer de DJ een muzieklijst heeft samengesteld die aangepast is naar de gastenlijst en zorg je er op zo een manier voor dat een ieder wel aan zijn trekken zal komen.