JouwTrouwauto blog

Een trouwauto huren en rijden? Een autoverzekering is verplicht

Een trouwauto huren en rijden? Een autoverzekering is verplicht

Bij een heugelijk feit als het huwelijk, hoort alles wel geheel naar wens te gaan en zal het gelukkig echtpaar zeker op zoek gaan naar een geschikte trouwauto. Daar is er geen gebrek aan keuze en kan er aan elke wens wel voldaan worden. Een trouwauto is dan vaak ook nogal exclusief en is het daarom wel te begrijpen, dat de waarde aan nogal een hoge zijde is. Wat te doen wanneer er sprake zal zijn van schade? Met een autoverzekering hoeft niemand daarover zorgen te maken.

Wel een verzekering op naam van de huurder

Een goede autoverzekering wordt altijd wel verstrekt op naam van de eigenaar en draagt die dus alle verantwoordelijkheid. Bij het verhuren van de auto zonder medeweten van de verzekering, kan die het uitkeren van de vergoeding bij schade weigeren wanneer iemand anders plaats had achter het stuur. Dat moet nooit uit het oog worden verloren en zal er daarom bij het huren van een trouwauto, een aparte verzekering afgesloten moeten worden. Dat kan om een eendaagse verzekering gaan en worden die door de meeste verzekeraars aangeboden. Het belangrijkste daarbij is wel, dat er goede afspraken gemaakt dienen te worden over de persoon die de auto zal besturen. Is het iemand van het echtpaar zelf of een kennis of familielid? Alles moet van te voren duidelijk zijn omdat alles aangegeven moet worden op het in te vullen formulier. De verhuurder of verzekeraar kan daarbij ook extra voorwaarden opleggen aan de bestuurder zoals een bepaalde leeftijdsgrens. Dat heeft allemaal weer te maken met de waarde van de auto.

Wie er dus op uit is om een onvergetelijke trouwdag te beleven, zal er het best aan doen, om te gaan voor een trouwauto die apart is verzekerd. Dat zal in onvoorziene situaties zeker wel een ware geruststelling zijn en komt men zo niet te staan voor een onplezierige verrassing. Het is trouwens altijd mogelijk dat de auto wordt bezorgd en afgehaald of dat er eentje met chauffeur wordt gehuurd. Het laatste is vaak ook verplicht bij het huren van een exclusieve trouwauto.

Categories:

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's