JouwTrouwauto blog

Pak het eens anders aan: 7 alternatieven voor de trouwauto

Trouwen, ook wel liefkozend de mooiste dag van je leven genoemd. Veel mensen dromen er hun hele leven al van en hebben in hun hoofd al een perfect plaatje van deze mooiste dag geschetst. Je kunt het zo groots en uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Het ene stel kiest voor een intieme bruiloft, terwijl de ander houdt van een dag die volledig over the top is. Uiteindelijk is het de dag van jou en je partner waarbij jullie en jullie wensen centraal staan. Er zijn erg veel dingen die je moet regelen als je in het huwelijksbootje wil stappen. Kleding, een trouwlocatie, diner, het feest en het aantal gasten.  Er valt ontzettend veel te kiezen voor jullie als aankomend echtpaar en het bezoeken van een bruidsbeurs kan dan uitkomst bieden. Bedenk bijvoorbeeld of je een specifiek thema aan je huwelijksdag wilt verbinden. Maar ook vervoer van huis naar de locatie mag niet vergeten worden. Wil je een standaard trouwauto, of kies je liever iets anders, een alternatief?

Aankomst in stijl

Het is natuurlijk aan jullie voor welk trouwvervoer jullie kiezen. Toets een zoekopdracht in een zoekmachine in en er komt een enorme lijst met bedrijven in je omgeving waar je een trouwauto

kunt huren. Wil je het net even anders, wil je aankomen in stijl met vervoer waar mensen nog lang over napraten of wil je je trouwvervoer aanpassen op het thema van je bruiloft, dan doe je het net even anders.

Een echte Amerikaan

Hebben jullie gekozen voor een bruiloft met een vintage thema, dan is het natuurlijk fantastisch om hier de trouwauto op aan te passen. Een typisch Amerikaanse auto, vooral de oude modellen, passen hier perfect bij. Denk eens aan zo’n mooie oude pick-up. Je slaat hiermee direct twee vliegen in een klap, want auto’s van dit kaliber zijn ook erg mooi om te gebruiken bij je trouwfoto’s.

amerikaanse-klassieker-voorbeeld

De fiets

Een typisch Hollands plaatje, al fietsend door het Nederlandse landschap. Voor de hippe koppels is een fiets als trouwvervoer geweldig. Hollandser kan gewoon niet. Zeker als je in de drukke stad woont en trouwt, is het misschien zelfs sneller om je op de fiets te verplaatsen. Moet je een grotere afstand overbruggen, dan is het wellicht niet zo handig. Uiteraard moet je uitkijken met het feit dat de jurk niet in de spaken komt, maar om dit op te lossen kunt je je ook laten fietsen door te kiezen voor een bakfiets. Een fiets is ook nog eens een goedkoper alternatief voor een trouwauto, waardoor je meer kunt investeren in geld beleggen zonder risico. En misschien verdien je hiermee zelfs je geld van de bruiloft terug!

De boerenbruiloft

Tegenwoordig kun je trouwen waar je wilt, mits je maar een ambtenaar van de burgerlijke stand hebt die je in het echt verbindt. Heb je een boerderij of een boerenfamilie, dan lig het vrij voor de hand dat je met je passie voor het boerenleven, kiest voor een bruiloft op een boerderij. Je trouwt geheel in stijl als je dan kiest voor een tractor als trouwvervoer. Versier de tractor met leuke landelijke accessoires en vergeet vooral niet om de tractor aan een schoonmaakbeurt te onderwerpen om te voorkomen dat je jurk vies wordt.

Met de bus

Nu is het vrij gebruikelijk om te kiezen voor trouwvervoer waar jij, je partner en eventueel een chauffeur in zitten. Hoe geweldig is het echter om met je complete, of een deel van je, bruiloft entourage je te laten rijden? Huur een oude dubbeldekker of een opvallende Amerikaanse schoolbus en ga gezellig met z’n allen naar de trouwlocatie. Geheid dat jullie de aandacht trekken van voorbijgangers.

Paardenmeisje

Veel mensen zien het vervoer per koets voor zich, wanneer ze spreken over het meest ideale trouwvervoer. Het past dan ook heel goed bij de sprookjesachtige uitstraling van de bruiloft, welke bij velen de torenhoge favoriet is. Er zijn veel bedrijven waar je een koets kunt huren en de koetsen zijn in vele maten en soorten verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd een koets te vinden die past bij het sprookjesachtige thema waar je voor hebt gekozen. Plaats er nog een paar schitterende paarden voor en het plaatje is compleet. Houd je veel van paarden, maar wil je het net even anders doen? Huur dan geen koets, maar huur alleen de paarden. Ga samen met je toekomstige echtgenoot te paard en verzeker jezelf van een spectaculaire aankomst. Het is natuurlijk wel een vereiste dat je paarden gewend bent en vaker paardgereden hebt, want anders kan een ontspannen aankomst op de locatie wel een hele andere betekenis krijgen. Houd er ook rekening mee dat er iemand is die de paarden na aankomst verzorgt en uiteindelijk weer terugbrengt naar de rechtmatige eigenaar. Al met al een unieke manier om op je bruiloft aan te komen.

Categories:

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's