JouwTrouwauto blog

Trouwauto verzekeren

Hoe zit het met de verzekering als je een trouwauto huurt?

Je trouwdag wordt de mooiste dag van je leven. Alles moet perfect zijn, van de trouwjurk tot de feestavond en van de aankleding tot en met de trouwauto. Dat laatste is wel een dingetje. Trouwauto’s zijn vaak bijzondere auto’s met een hoge waarde. Een goede autoverzekering is dus extra belangrijk. Maar hoe zit het precies met de verzekering bij een trouwauto?

Trouwauto huren verzekeren en eigen risico

Als je een trouwauto huurt heb je vaak twee opties: Je rijdt de trouwauto zelf óf je huurt een chauffeur erbij. In beide gevallen regelt het verhuurbedrijf van de trouwauto de autoverzekering.

Wanneer je echter zélf in de trouwauto rijdt, heb je te maken met een eigen risico. Dit betekent dat eventuele schade tot een vooraf afgesproken bedrag voor je eigen rekening komt. Maak je gebruik van een chauffeur, dan geldt er géén eigen risico.

Tip! Rijden in een trouwauto is vaak lastiger dan je denkt. Veel mensen onderschatten dat rijden in een oldtimer of sportwagen écht anders is dan in een ‘normale’ auto. Wij raden dan ook altijd aan om voor een chauffeur te kiezen.

Dekking trouwauto verzekering
De meeste trouwauto’s die je huurt hebben vanwege de waarde een all risk dekking. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die er is. Daarnaast zijn de meeste trouwauto verzekeringen ook allemaal voorzien van een inzittendenverzekering. Hiermee zijn de passagiers verzekerd voor de financiële gevolgen van een verkeersongeval, bijvoorbeeld bij letselschade of invaliditeit.

Tip! Ga je een trouwauto huren? Check dan voor de zekerheid altijd de dekking van de trouwauto verzekering, hoe hoog het eigen risico is en of er sprake is van een inzittendenverzekering. Bij de meeste verhuurbedrijven is dit goed geregeld, maar je zult er nét een treffen waarbij dit anders is. Dan begint je mooiste dag niet al te florissant.

Categories:

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's