Trouwjurken

Wie zo een het plannen is voor het huwelijk zal er zeker niet aan ontkomen: een trouwjurk uitkiezen die de bruid helemaal in het zonnetje zal zetten en de belangrijkste karakteristieken ook zullem beklemtonen. Geen bruidsjurk is daarom gelijk en wordt er wekl maanden van te voren gezocht naar een passende jurk. De zoektocht kan soms geheel overbodig zijn wanneer het besluit genomen wordt dat de jurk zal worden vervaardigd en daarnatuurlijk wel alles naar wens zal verlopen. Bvaker is het wel moeilijk om te geraken tot eenm besluit omdat het aantal mogelijkheden tegenwoordig haast onbegrenst zijn.. ook is min minder gebonden aan dtraditie en kunnen er ook voor wat afwijkende iontwerpen worden gekozen.

Wat is een bruidsjurk nou precies?

Logisch, de jurk die door de bruid gedragen wordt op de huwelijksdag, maar schuilt daar natuurlijk wel meer achter. Zo is de geschiedenis van de eerste jurk helemaal terug te voeren naar het oude Grieknland waar de bruid al in prachtige sluiers werdt gekleed. Ook al hier zien we dat er flink uitgegeven werd voor het huwelijk en de stoffen waaruit de sluiers waren vervaardigd vaak ook de duurste waren.

De trend zet zich voort in de middeleeuwen en wordt de jurk in de tijd ook gezien als statisniveau voor het daadwerkelijk voltrekken van het huwelijk. Het was ook de familie van de bruidegom die voor de jurk moest zorgdragen en werden er daarom vanuit de zijde van het meisje wel hoge eisen aan gesteld. Aan de jurk als maatstaaf voor de rijkdom kwam er een eind aan het begin van de 20ste eeuw en trouwde de “gewone” man en vrouw gewoon in kledij die niet alleen eenvoudig, maar ook praktisch weer te gebruiken was. Een geheel nieuwe trend voltrok zich in de jaren zestig en was de jonge generatie van toen niet zo snel geneigd zich vast te klampen aan de heersende tradities. Zo waren het model van de jurk en de uitgekozen kleuren geheel volgens de inzichten van het stel en liet men zich niet beinvloeden.

Tegenwoordig  is de traditionele kledij echter helemaal terug en kan er bij haast elk huwelijk weer zo een prachtige jurk met een lange sleep gevonden worden.

Bruidsjurken zijn dus weer wat extravagant uitgevoerd

De tijd is dus terug dat men weer eens extra uitpakt voor het huwelijk en zal je weer bruidsjuren zien die bijzonder zijn en geheel volgens eigen ontwerp zijn vervaardigd. Bruidsjurken zijn echter ook kant-en-klaar te koop in winkels die zich erin hebben gespecialiseerd en is de keuze daardoor nog groter. Wie er niet zoveel voor over heeft kan altijd nog voor een tweedehandse jurk kiezen, maar komt dit wel niet vaak voor. Ten eerste omdat men niet vaak haar trouwjurk te koop zet en ten tweede omdat een tweedehandse jurk niet precies past in het straatje van elke vrouw die een onvergetelijk huwelijk wilt hebben. Het blijven echter allemaal opties die er ter beschikking staan om aan een leuke jurk te komen. De keuze voor een geschikte jurk wordt ook weer eens sterk beinvloedt door de gangbare modetrends en ook door de invloed van huwelijken gesloten tussen royalties en andere beroemde personen. Zo wordt er bij het huwelijk van bekende en invloedrijke personen (vooral filmsterren) altijd gekeken naar de trouwjurk omdat die altijd apart vormgegeven zijn. De trend die er daarop volgt zorgt ervoor dat bij veel huwelijken ervoor gezorgt wordt dat de trouwjurken min of meer de karakteristieken hebben van de jurk van betreffende celebrity. Dit is ook weer de reden dat men er niet vaak voor kiest om een tweedehandse jurk aan te schaffen omdat de modetrends vaak heel snel van elkaar afwisselen.

Welke mogelijkheden zijn er voor goedkope trouwjurken?

De mogelijkheid om een tweedehandse jurk aan te schaffen zijn al hierboven besproken en blijft het nog een altijd een mogelijkheid die bekeken dient te worden. Er worden vaak prachtige jurken ter verkoop aangeboden die goed geprijst zijn en het mogelijk is voor een klein bedrag aan zo een goedkope trouwjurk te komen. Het is soms wel even zoeken omdat het aanbod beperkt is en de beschikbare jurken wel moeten voldoen aan de smaak en natuurlijk niet te vergeten de juiste afmetingen moet hebben.

Kijk ook eens op de vele online winkels om een jurk te vinden en moet je daarbij zeker ook gebruik maken van de vele mogelijkheden die er worden aangeboden om aan een aantrekkelijke korting te komen.

Het plannen van een huwelijksdag heeft dan geen specifieke tijdsperiode aan verbonden , maar zijn er zeker periodes in het jaar waarbij men de voorkeur aan geeft voor zo een huwelijk. Zo zal je wel niet snel een huwelijk tegenkomen die in de winter wordt gesloten en geeft men vaak de voorkeur aan de zomer of lente. Deze “piek” periodes hebben natuurlijk dan weer hun invloed op de prijs van de jurken en is er elk jaar weer sprake van een nieuwe collectie. Laat je daardoor echter niet te veel afleiden omdat de veranderingen niet hemelsbreed zijn en je nog gerust met een jurk van het vorig seizoen in het huwelijksbootje kan stappen. Het voordeel is wel dat je bij de aankoop kunt rekenen op een fikse korting en je voordelig uitkomt.

Maar goedkope bruidsjurken kan je ook zelf laten maken

Een andere manier om er voordelig van af te komen is door de bruidsjurk zelf te laten vervaardigen. Dit dient wel door een ervaren kleermaker te gebeuren, maar gebeurt het ook vaak dat er binnen de familie of kenniskring een persoon te vinden is die het werk graag op zich wilt nemen. Je bespaart dan wel fors op de kosten en biedt dit de mogelijkheid om ook eens te kiezen voor wat duurdere stoffen zoals zijde. De kosten blijven namelijk relatief gezien nog steeds veel lager dan het aanschaffen van een kant-en-klare jurk.  Indien je toch aangewezen zal zijn op een proffesionele kleermaker zullen de kosten wast hoger uitlopen, maar compenseer je dat door voor een slim ontwerp te kiezen die niet om veel werk vraagt (dé prijsbepalende factor bij zo een kleermaker) en kan je altijd in overleg tot een ontwerp komen die bij jouw budget past. Dat is nou zo handig bij het zelf laten vervaardigen van een trouwjurk omdat je veel meer controle kan uitoefenen op het bedrag dat er uitgegeven kan worden aan de jurk.

Ook kan je gelijk jouw persoonlijke voorkeuren meer ruimte geven en wordt de jurk zeker wel een verrassend stuk die de nodige indruk zal maken.

Trouwjurken goedkoop laten maken of kopen kan dus heel goed

Het is altijd leuk om wat centen te kunnen besparen en zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om aan een goedkope trouwjurk te komen. Het ligt er allemaal wel aan welke eisen er door de bruid en natuurlijk ook de bruidegom gesteld zullen worden. Het is altijd goed om daarbij niet te snel een besluit te nemen. Zaken die er in zijn gespecialiseerd zullen natuurlijk wel het duurst uitvallen en is het daarom beter om eens rond te kijken bij een aantal aanbieders. Probeer daarom ook over de grens te gaan omdat de prijzen in bijvoorbeeld Belgiё kunnen meevallen vanwege de lagere invoerrechten die er daar van kracht zijn. Ook andere Europese landen zoals Spanje en Griekenland komen voordeliger uit voor de aanschaf van jouw droom trouwjurk, maar moet je daarbij nooit op het oog verliezen om alle benodigde accessoires ook gelijk aan te schaffen. Dit aspect wordt vaak wel vergeten bij het uitkiezen van een goedkope trouwjurk omdat de aanschaf van de overige benodigheden zoals passende schoenen ook weer een aardige duit kunnen kosten.

Een korte bruidsjurk is ook geen slecht idee

Voordat de daadwerkelijke zoektocht naar een geschikte bruidsjurk zal beginnen zal je altijd wel eerst een goed idee moeten hebben wat je op de huwelijksdag aan zal willen trekken. Zo kan er ook voor een korte bruidsjurk worden gekozen en laat je met zo een jurk gelijk ook zien dat een afwijkend ontwerp ook heel mooi kan staan. Zo een jurk is ook veel luchtiger en ideaal voor een huwelijk in bijvoorbeeld de zomer. Heel sexy staat daarbij ook  het accent dat op jouw prachtige benen kan worden gelegd en zijn er een groot aantal mogelijkheden voor het selecteren van zo een korte trouwjurk. Het is wel even kijken naar de lengte die je uit zult kiezen en is het meest gangbaar om de jurk tot net over de knieёn te laten lopen. Zo worden de benen extra geaccentueerd en staan een paar hoge hakken er altijd wel heel mooi bij.

Ook weer apart zijn de jurken die wat doorlopen en aan de onderkant wijd uitgevoerd zijn (tea length bruidsjurken) of kan het een korte jurk worden die boven de knieёn eindigd.

Een trouwjurk blijft een persoonlijke keuze die de bruid tijdens de huwelijksdag in het middenpunt van belangstelling moet plaatsen. Het leuke daarvan is dat de kosten binnen de perken kunnen worden gehouden door op verschillende manieren uit te kijken naar de mogelijkheden van een goedkope trouwjurk. Ook met een apart ontwerp zal zeker de nodige indruk worden gemaakt en is een korte trouwjurk daar een mooi voorbeeld van. Ongeacht de keuze die er gemaakt zal worden, het is huwelijk zal met zo een prachtige trouwjurk voor zowel de bruid alsook de bruidegom een onvergetelijk dag zijn waarvan de jurk nog altijd als aandenken zal dienen.