Trouwringen

Bij het voltrekken van het huwelijk is het belangrijk dat er op een passende wijze aan elkaar duidelijk wordt gemaakt dat de binding er wel voor altijd zal zijn. De trouwring is daarom ook het symbool voor het huwelijk en wordt het op deze manier voor een ieder wel duidelijk dat de 2 personen in kwestie al in een relatie zitten. Ook naar elkaar toe stelt de ring veel voor en wordt het door veel koppels als het ultiem bewijs gezien voor de belofte die ze aan elkaar gemaakt hebben. Het aanbieden van trouwringen aan elkaar wordt daarom ook als hét moment gezien waarop het huwelijk officieel gestalte krijgt.

Waar komt het idee van een trouwring dan vandaan?

Uit onderzoek is gebleken dat de trouwring wel al heel lang een traditie is en dat de Romeinen elkaar al bij het huwelijk een (ijzeren) ring aanboden. De ring was toen toen ook gelijk de bezegeling van het huwelijk en was er dus geen verdere goedkeuring/inzegening meer nodig van bijvoorbeeld een priester. Gaan we snel door naar de middeleeuwen, dan zien we dat in die periode zelfs de kerk erop stond dat er bij het huwelijk ringen werden aangeboden. Het verschil was er wel met nu dat het gewoonlijk alleen de bruid was die een ring aangeboden kreeg en die ook nog bijna nooit na het huwelijk aangetrokken werd. Pas aan het eind van de 19e eeuw werd het langzamerhand normaal dat zowel man als vrouw zichtbaar de ringen aan deden. De ring werd vaak ook als pronkstuk gezien en werdt er een zekere mate van prestige aan verbonden. Ook in onze moderne tijd mag de ring eigenlijk wel trots aan een ieder worden vertoond en zijn er meerdere opties beschikbaar voor het laten vervaardigen van een trouwring.

Een verlovingsring hoort er natuurlijk ook bij

Voordat de belangrijke dag aanbreekt is er altijd nog de verlovingsperiode waarbij het gelukkig stel al duidelijk aangeeft dat ze er wel seriues over nagedacht hebben om in het huwelijk te treden en de voorbereidingen kunnen aanvangen. Om deze eerste officiele belofte kracht bij te zetten wordt er ook vaak een verlovingsring aangeboden. Zo een ring kan als de voorloper worden gezien voor de trouwring en is het ontwerp daarom ook veel eenvoudiger. Ook wordt de verlovingsring over het algemeen alleen aan de toekomstige bruid aangeboden. Deze traditie begon pas populair te worden in de eerste helft van de 20ste eeuw en gaan tegenwoordig beide partners gezamelijk op zoek naar een geschikte verlovingsring. Bij het uitkiezen van de ring gaat men ook steeds vaker ertoe over om ook voor wat diamanten te kiezen. Daar is er echter geen verplichting aan verbonden en voldoet een eenvoudigere, maar daarom niet minder elegante, ring ook nog gewoon bij veel stellen.

Een verlovingsring diamant is als een droom die uitkomt

Het is misschien wel het magische dat van een diamant uitstraalt die deze edelsteen zo geliefd maakt bij verliefde stellen en wordt met een diamanten verlovingsring duidelijk gemaakt dat het om een duurzame relatie gaat die een leven lang zal duren. Er zijn verschillende verlovingsringen te krijgen waar er afhankelijk van het budget één of meerdere diamanten in verwerkt zijn. Er zijn ook diamanten verlovingsringen te krijgen die passen in een trouwring en zijn er setjes verkrijgbaar waarbij de verlovingsring en beide trouwringen samen een geheel vormen en allemaal hetzelfde passende ontwerp hebben. Ook de manier waarop de diamanten geslepen zijn maakt een groot verschil uit en is de combinatie verder nog te verfraaien door gebruik te maken van witgoud of zilver.

Gelukkig mag een goedkope verlovingsring ook wel

Het belangrijkste van een verlovingsring is natuurlijk de betekenis erachter en maakt het voor veel koppels daarom ook niet veel uit dat er voor een (relatief) goedkope ring zal worden gekozen. Na het huwelijk moet de verlovingsring immers ook plaats maken voor de trouwring en is dit de reden voor velen om niet al te groots uit te pakken voor de selectie van een mooie verlovingsring. Wie de diamanten maar niet wil weglaten kan er ook voor kiezen er maar eentje te laten bevestigen en wordt dit een solitaire verlovingsring genoemd. Het kan allemaal nog veel goedkoper en zijn er prachtige ringen te verkrijgen die vervaardigd zijn uit edelstaal. De hoogwaardige afwerking en het plaatsen van wat imitatiesteentjes maakt zo een redelijk geprijste verlovingsring binnen het bereik van haast een ieder. De markt voor dit soort ringen is er dus zeker wel en leidt dit ertoe dat er een groot aantal modellen te vinden zijn.

Hetzelfde geldt ook voor goedkope trouwringen

Niet alleen verlovingsringen zijn er in vele prijsklassen te vinden, maar zeker ook de trouwringen. Na een piek te hebben bereikt in de jaren negentig wat betreft de waarde van de ring (de ring moest echt wel een diamant bevatten), is het nu ook gewoon om het eenvoudiger aan te doen en net als bij de verlovingsringen ook te kiezen voor een edelstalen of RVS versie. De verschillende fraaie ontwerpen met imitatiesteentjes zorgen ervoor dat ook zo een goedkope trouwring de nodige aandacht zal trekken en zorgt het duurzaam materiaal ervoor dat de ringen nooit zullen verkleuren. Naast de zilverkleurige versies kan er ook voor een ring met goudaccenten worden gekozen. Deze zien er weer extra chique uit door de twee kleuren die ze combineren. Wat duurder, maar zeker wel de moeite waard, zijn de trouwringen vervaardigd uit echt zilver en zijn deze wel mooi te combineren met een heus diamantje. Zo een ring kost dan wel al wat meer, maar kom je vaker wel goedkoper uit door voor kant-en-klare ringen te kiezen. Deze kunnen zelfs online worden gekocht en zijn de prijzen aan de lagere kant vanwege de grote aantallen die er geproduceerd worden.

 Waarop te letten bij een verlovingsring kopen?

Bij de aanschaf van de ringen is het kostenaspect natuurlijk belangrijk, maar zullen de ringen wel naar smaak moeten zijn van beide partners. In het geval van een verlovingsring is het de toekomstige bruid die daar tevreden over zal moeten zijn.De keuze is sterk persoonsgebonden en zal de ene gaan voor een eenvoudige uitvoering terwijl anderen weer zullen willen pronken met een diamanten ring. Waar in het verleden het gangbaar was dat de toekomstige bruidegom de ring zelf uitkoos, is dat nu wel anders en gaan beide partners gezamenlijk op zoek naar een leuke ring. Ga daarbij niet gelijk af op de eerste de beste plek die jullie te binnen schiet, maar kijk overal eens goed rond. Eenmaal de juiste plek gevonden is waar de ring gekocht zal worden, is het goed om eerst te informeren naar de garanties die er door de verkoper worden geboden. Zo dienen de betreffende certificaten aangaande de echtheid van de ring wel aangeboden moeten worden en dient er ook garantie te worden gegeven. Met de kwaliteit en echtheid in orde, zal de focus moeten worden gelegd op de maat. Dat gaat helemaal geen probleem vormen indien men persoonlijk langs gaat bij de juwelier, maar loopt het wel anders wanneer de ring online besteld zal worden. De juiste vingermaat kan desnoods eerst opgemeten worden (doe je snel even bij een juwelier) en ben je er zo zeker van dat de bestelling niet op een teleurstelling uit gaat lopen.

Gouden trouwringen zijn ook heel geliefd

Dit geel edelmetaal is altijd wel de favoriet als het aankomt bij de selectie van trouwringen en is zo een gouden ring heel goed bestand tegen alle invloeden waar het mee in aanraking zal komen.Een gouden trouwring kan ook in combinatie met zilver  (witgoud)worden gekozen en zorgt dit voor fraaie ringen. Afhankelijk van het goudgehalte kan er worden gekozen voor een 8-, 14-, en18-karaats ringen. De laatste hebben natuurlijk de beste uitstraling en is de kans op verkleuren ook het kleinst. Het graveren van de naam en trouwdatum zal ook gelijk moeten geschieden en moet er ook een passende doos bij worden gegeven.

Met zilveren trouwringen laat je ook de liefde voor elkaar blijken

Het geel edelmetaal zal dan wel een grote aantrekkingskracht uitoefenen, maar is het ook steeds meer de trend dat voor een zilveren ring gekozen wordt. Een prachtige ringen set vervaardigd met zilver staat ook heel mooi en staat het ook bijzonder prachtig in combinatie met een diamant. De prijzen zijn relatief lager en zijn er ook tal van modellen te verkrijgen die compleet met het nodig papierwerk (garantie, echtheidsverklaring) worden geleverd. Zelf laten vervaardigen kan natuurlijk ook en dien je daarbij wel rekening met een wat hogere prijs. Een eigen ontwerp is nog altijd het beste en weet je daarbij ook zeker dat er geen tweede van te vinden zal zijn.

Aan trouwringen dus geen gebrek en ligt de keuze aan het stel om te gaan voor een eenvoudige verlovingsring vervaardigd uit staal of juist te kiezen voor een peperduur model met diamanten. Het mag echter nooit uit het oog worden verloren dat de ring (trouw en verloving) het committeren naar elkaar toe symboliseert en het de bedoeling is dat de liefde tussen het gelukkig stel dezelfde duurzaamheid zal hebben als die van de trouwringen.