JouwTrouwauto blog

Volgauto’s of een Limousine Bus

Bij de meeste huwelijken is vervoer tussen de verschillende locaties aan de orde. Hierbij laat het bruidspaar zich meestal verplaatsen in een bij hun stijl passende trouwauto of limousine. Ook wordt er regelmatig gekozen voor een sportauto, in dat geval bestuurd de bruidegom de auto zelf. De bruidsauto wordt soms ook aangevuld met een of meerdere limousines voor de verplaatsingen van de daggasten naar de verschillende locaties. Het zal niet de eerste keer zijn dat een huwelijkdag opgeschrikt wordt door een hilarische of soms ook bijzonder vervelende situatie waarbij familie en vrienden met eigen auto naar de verschillende locaties rijden en iemand de weg kwijt raakt of veel te laat komt bij de plechtigheid in verband met bijzonderheden onderweg in het verkeer. Juist op zo’n dag wil je de stress niet ervaren dat Opa en Oma, de nicht die net haar rijbewijs heeft of de oom uit Canada de weg niet kunnen vinden.

Limousine volgauto’s

Wanneer het te vervoeren gezelschap niet uit al te veel personen bestaat kan de inzet van 1 of enkele limousines het gedoe met allemaal individueel rijdende personen verkomen. In Nederland is een ruime keuze aan limousines voorhanden maar vanwege beperkingen in de wetgeving is het aanbod van limousines niet verglijkbaar met de limousines die in Amerika rijden. In Nederland is het maximum aantal passagiers in een limousine beperkt tot 8 personen. Dit heeft te maken met de wetgeving omtrent betaald personenvervoer. Tot 8 personen moet de limousine voorzien zijn van een taxi kenteken en daarmee dus maximaal geschikt zijn voor het vervoer van 8 passagiers. Boven de 8 personen moet de limousine voorzien zijn van een touringcar kenteken. Dit heeft een nadelig gevolg omdat de limousine dan ook de sta hoogte dient te hebben van een touringcar en dat komt het uiterlijk van de limousine niet ten goede. In Nederland zijn slechts enkele limousines geschikt voor meer als 8 personen, dat zijn in alle gevallen Hummer Limousines met een verhoogd dak.

Een Limobus als volgauto

Wanneer er grote groepen gelijktijdig vervoerd dienen te worden kan er uitgeweken worden naar een gewone touringcar, ludieke oldtimerbus of een moderne VIP- of Limobus. Op websites als die van vipbus.nl vind je informatie over VIP-Bussen met een totaal rondzit opstelling. wel zo gezellig dus voor de gasten die zo allemaal met elkaar kunnen kletsen en tegenover elkaar aan tafeltjes zitten. Bij deze moderne VIP- of Limobussen is ook het reiscomfort en klimaatbeheersing goed geregeld waardoor deze ook geschikt zijn voor langere verplaatsingen. Voor korte verplaatsingen zijn er diverse oldtimer bussen beschikbaar in Nederland als ook de bekende Londense Dubbeldekkers of de vooroorlogse Parijse Stadsbussen met een bordes aan de achterkant waarop een gezellig dixieland bandje kan plaatsnemen om de rit op te vrolijken. Houd er bij inzet van dergelijke bussen wel rekening mee dat het ‘s winters koud is, ‘s zomers erg warm. Door authentieke bladvering is een rit met een oldtimer bus over een langere afstand ook geen pretje voor de personen met rugklachten.

Categories:

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's