JouwTrouwauto blog

Een auto én trouwauto kopen in één: het kan!

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder een auto. Of we nu naar het werk moeten rijden, op vakantie willen naar de zee of de kinderen naar de muziekles willen brengen, een voertuig dat ons snel en veilig ter plaatse brengt is belangrijk. Maar een auto kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld als trouwauto.

Een trouwauto is eigenlijk meer een soort van decoratie dan een effectief voertuig waar je duizenden kilometers meer rijdt. Maar: waarom zou die wagen niet voor beide kunnen dienen? Hoe dan ook is een wagen kopen voor de bruiloft én om dagelijks te gebruiken een goed idee. Waarom? Omdat je van enkele financiële voordelen profiteert.

Een auto kopen die je ook als trouwauto kan gebruiken

Een wagen is een heuse investering als je op zoek gaat naar een kwaliteitsmerk dat genoeg ruimte en comfort biedt. Het is dan ook belangrijk om manieren te vinden om de auto te financieren. Enkele mogelijkheden:

1. Een persoonlijke lening aangaan

Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen voor de aanschaf van je (trouw)auto. Wagens die vaak gebruikt worden als trouwauto zijn onder andere luxe voertuigen zoals BMW 5-serie en Mercedes (en vaak de grotere modellen). Ook kleinere stadswagens zoals Beetles of een Smart worden vaak gebruikt als trouwauto.

Een persoonlijke lening is het meest geschikt voor de aankoop van een auto, omdat je hierbij het bedrag in één keer op je rekening gestort wordt. Een dergelijke persoonlijke lening wordt ook wel autolening genoemd. Als je geld kunt lenen voor zowel je eigen wagen én je trouwauto (die eigenlijk één en hetzelfde voertuig is), dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

2. Geld lenen van familie of vrienden

Het is natuurlijk ook mogelijk om geld te lenen van familie of vrienden voor de financiering van de wagen. Dit wordt ook wel een onderhandse lening genoemd. Het voordeel van zo’n lening is dat je waarschijnlijk geen hoge rente betaalt, en dat er geen BKR-toetsing nodig is. Nadeel is wel dat het lenen van familie of vrienden voor problemen kan zorgen in de persoonlijke relatie. Dit kan bijvoorbeeld als je de lening niet op tijd kunt terugbetalen.

3. Sparen, sparen en nog eens sparen

De beste manier om je nieuwe wagen te financieren is natuurlijk om hier zelf voor de sparen, hoewel dat in veel gevallen natuurlijk heel wat tijd kost. Heb je echter een iets goedkopere wagen in het oog (zoals de reeds vermelde Beetle of Smart), dan is het al veel gemakkelijker om daar helemaal zelf voor op te draaien. Leg maandelijks een vast gedrag opzij, en voor je het weet sla je twee vliegen in één klap: een trouwauto die je ook kan gebruiken als voertuig in het dagelijkse leven.

Een auto kopen en die ook als trouwauto gebruiken is ongetwijfeld een goed idee, zeker als je het simpel wil houden en één overkoepelende lening wil aangaan voor beide. Zo houd je het niet enkel eenvoudiger, maar ook een stuk goedkoper!

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's