JouwTrouwauto blog

Snelcursus; hoe word ik de perfecte bruidegom

Naarmate de zon zich meer toont, neemt ook de trouwkoorts toe. Waar vrouwen al hun hele leven precies weten wat voor jurk, en in welke kleur ze deze gaan dragen op de grote dag, hebben mannen vaak geen idee. Bij deze een snelcursus: wat te dragen als bruidegom!

#1 Het trouwkostuum

Regel 1: de bruid bepaalt de stijl. Gelukkig is er voor heren een ruime keuze op het gebied van trouwkleding. Wij zetten de mogelijkheden op een rij:

  • Het pak, tweedelig of driedelig wat jij wil, maar houd er rekening mee dat je overhemd een match is met de kleur van de bruidsjapon.
  • Een jacquet, dit meer formele kostuum herken je aan de afgeronde voorpanden van de jas welke naar achteren toe lang uitlopen.
  • Het rokkostuum, dit bekende avondkostuum bestaat uit een zwarte jas met zijden revers, een kort gesneden voorkant en lange achterkant, tot net boven de knieholte. Combineer deze met een zwarte broek voorzien van een glimmende bies aan de zijnaden.
  • De smoking, het jasje hiervan herken je aan de satijnen revers, ontbrekende klepzakken en splitten. Een broek met enkelvoudige glimmende bies, zonder riemlusjes. Het overhemd dat je draagt bij een smoking heeft een blinde sluiting, dubbele manchetknopen en een strik. Officieel wordt een smoking alleen in de avonduren gedragen.

#2 De schoenen

Zorg dat je schoenen en riem van dezelfde kleur zijn. Ga je voor een blauw kostuum kies dan donkerbruine schoenen. Op zoek naar iets gewaagds? Kies dan zwarte lakschoenen onder je navy kleur kostuum. Zwarte schoenen gaan ook heel goed onder een grijs kostuum voor een geklede en elegante look. Bruine schoenen passen weer het beste bij de lichtgekleurde pakken. Kortom, laat je goed adviseren, want vrouwen kijken vaak als eerste naar schoenen!

#3 De das

Draag je een jacquet of pak vergeet dan de stropdas niet. Een stropdas is stijlvol en maakt je look compleet. Zorg dat het puntje van de stropdas na het knopen ter hoogte van je riem hangt, dan heb je de juiste lengte.

#4 Het strikje

Kies jij voor een rokkostuum of smoking, vergeet dan de strik niet. De bowtie oftewel de vlinderstrik is helemaal hip. Hij is er in vele verschillende kleuren, dessins en materialen. Draag je echter een rokkostuum dan hoort daar volgens de etiquette een witte strik bij.

#5 Het pochet

Een pochet is een stijlvolle accessoire, deze mag op de trouwdag echter nooit gecombineerd worden met een corsage. Het is het één of het ander. Zorg dat de pochet een match is met je stropdas of strik en maak je bruid trots.

#6 De manchetknopen

Je trouwkostuum is niet compleet zonder manchetknopen. Van traditioneel tot modern, kies manchetknopen die het beste bij jou passen. Dit zijn namelijk dé accessoires voor de stijlvolle man om zich te onderscheiden.

Jullie begrijpen het al: heren werk aan de winkel! Kies de juiste accessoire bij je pak. Het is raadzaam alles in één winkel te kopen, zodat je er zeker van bent dat alles matcht met elkaar. Het belangrijkste is: voel je goed in jouw trouwpak en geniet! Je trouwt tenslotte, als het goed is, maar één keer.

Bron voor de tips: Suitableshop.nl

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's