JouwTrouwauto blog

5 tips voor een onvergetelijke bruiloft

Save the date

Een huwelijksaanzoek krijgen is natuurlijk een van de mooiste dingen die je kan gebeuren. Meteen nadat je jouw `ja’ bekend maakt aan familie en vrienden, zullen zij vragen wanneer de bruiloft zal gaan plaatsvinden. Jijzelf zal ook zo snel mogelijk een datum willen prikken. Buiten het feit dat ver vooruit plannen een noodzaak is omdat veel accommodaties al vroeg volgeboekt zullen zijn, zullen je gasten ook plannen maken. Denk maar aan vakantie of weekendjes weg. Daarom is het belangrijk dat je al ver voordat je gaat trouwen een huwelijksaankondiging doet. Stuur iedereen die je wilt uitnodigen een zogenoemde `save the date’. Zorg dat je aankondiging origineel is en in het oog springt. Je gasten zullen dit zeer waarderen en nooit meer vergeten.

Maak een video

Op de dag van de bruiloft zelf heb je weinig tijd om echt van de bruiloft te genieten. Als je een professionele videograaf inhuurt weet je zeker dat je bruiloft goed, en professioneel, op film komt te staan. Het is niet alleen leuk voor jezelf om de bruiloft een paar dagen later nog eens op je gemak opnieuw te beleven, het is ook leuk om je gasten een kopie te sturen. Zo kan iedereen, zo vaak als ze willen, jouw bruiloft bekijken. En als de jaren zijn verstreken, dan kan je de video op je 25 jarig jubileum ook nog eens afspelen.

Decoratie

Een bruiloft moet niet alleen onvergetelijk zijn, het moet ook exact de uitstraling hebben die jij wilt. Het is jullie dag dus moet de uitstraling ook precies bij jullie passen. Bespreek samen wat jullie lievelingskleuren zijn, jullie lievelingsbloemen en jullie lievelingsmuziek. Laat een bloemist mooie boeketten maken en laat de boeketten en bloemstukken op strategische plekken in de zaal plaatsen. Het tafellinnen kan je het best in twee passende tinten laten aanbrengen zodat er een romantische balans zal ontstaan. Dit alles bij elkaar zal een bruiloft vormen die helemaal bij jullie past.

Locatie van de bruiloft

Hoe mooi de ringen ook zijn, hoe stralend de zon ook schijnt, alles draait om de juiste locatie. Houdt hierbij rekening met jullie wensen. Als je van romantiek houdt kan je bijvoorbeeld een locatie dicht bij zee bespreken. Een idyllische locatie in een bosrijke omgeving doet het ook altijd goed. Zorg er ieder geval voor dat de locatie past bij jullie wensen en dat de gasten het makkelijk kunnen vinden. Daarnaast is het van belang dat er voldoende parkeerruimte is. Stress, als de gasten te laat zijn omdat ze geen parkeerruimte konden vinden zou een grote spelbreker kunnen zijn.

Schema voor de huwelijksdag

Op een huwelijksdag gebeurt heel veel. Teveel om jezelf mee bezig te houden. Daarom is het verstandig dat je een betrouwbare ceremoniemeester hebt. Je kunt hiervoor kijken of er binnen de familie of vriendenkring iemand is die deze taak serieus en professioneel kan uitvoeren. Het belang van een ceremoniemeester is niet te onderschatten. Zorg er voor dat de ceremoniemeester vanaf het begin bij het plannen overal bij betrokken is. Samen neem je in de maanden voorafgaand aan de grote dag alle belangrijke punten zoals, de bruidstaart, de huwelijksvoltrekking, de bruiloft en de receptie door.

Hoe je je bruiloft ook gaat vieren, wij van jouwtrouwauto.nl hopen dat het een onvergetelijke dag gaat worden!

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's