JouwTrouwauto blog

9 belangrijke tips voor het huren van een trouwauto

Bij het regelen van een trouw komt heel wat kijken. Uiteraard mag het huren van een trouwauto daarbij niet ontbreken. Vandaar dat we enkele belangrijke tips op een rijtje zetten voor het huren van een trouwauto om dit zo optimaal mogelijk te kunnen doen.

#Tip 1: Denk verder dan de traditionele witte limo

Er bestaat geen regel dat je in een lange witte limousine naar je bruiloft moet komen. Wees creatief en stem de rit af op jullie stijl. Een zilverkleurige Rolls Royce werkt goed voor een moderne bruiloft. Een Lamborghini geeft aan dat jullie een spraakmakend koppel zijn. Een VW Kombi is weer perfect voor een bruiloft op het strand of in een landelijke omgeving. En met een paardenkoets zijn jullie verzekerd van een sprookjesachtig “lang en gelukkig leven”.

Trouwauto busje, tips huren trouwauto

#Tip 2: Het hoeft niet één trouwauto te zijn

Indien je er niet helemaal uitkomt met je partner over het type trouwauto, kunnen er simpelweg twee trouwauto’s besteld worden. Eentje voor de toer tot aan de receptie en de andere voor de rit terug naar de locatie van jullie huwelijksnacht. Voor iets meer geld is er volledige harmonie op de belangrijkste dag van jullie leven.

#Tip 3: Boek de trouwauto ruim vooruit

Om er zeker van te zijn dat je het ideale transportmiddel op je bruiloft krijgt, moet je de boeking minstens zes maanden vooruit doen. Voor vintage auto’s of andere zeldzame voertuigen raden we aan om nog eerder te reserveren.

#Tip 4: Maak de reservering persoonlijk

Het is beter om de definitieve boeking niet online of telefonisch te plegen, maar dit persoonlijk bij het verhuurbedrijf te doen. Zeker als je een niet traditioneel voertuig kiest, zoals een trouwkoets of lage sportwagen. Je kunt testen als de stoelen comfortabel zitten en als je makkelijk zal kunnen uit- / afstappen met bruidskleding. Zo voorkom je onaangename verrassingen op de grote dag.

#Tip 5: Wees georganiseerd met checklijsten

Het laatste wat je op de huwelijksdag wil, is dat een limo “zoek raakt” of dat belangrijke mensen niet zijn opgehaald. Maak aparte checklijsten voor de trouwauto(s) met hierop alle namen, afhaaladressen en –tijden en de telefoonnummers van sleutelpersonen. Zorg ervoor dat de chauffeur(s) deze informatie vooraf hebben en dat er in elk voertuig iemand uit je weddingplanner groep zit.

Trouwen valt te vergelijken met het handelen aan de beurs. Je dient tijd en aandacht te besteden aan je partner, want dat is de sleutel tot een succesvol huwelijk. Net zoals je tijdens de handel je volledig moet wijden aan je handelsplan en risicobeheer om succesvol te zijn. Een populair en zeer gebruikersvriendelijk online handelsplatform is MetaTrader 4. Je hoeft slechts de software van deze broker te downloaden op je pc of laptop om meteen te beginnen met de handel in aandelen en forex. Om eerst te oefenen kun je een demo account aanmaken en met de trader simulator aan de slag gaan. MetaTrader 4 is geschikt voor elk handelsniveau (beginnend, gevorderd, beroepsmatig) en geeft een helder overzicht van de ontwikkelingen op de aandelen- en valutamarkt.

Samen met je partner kun je analyseren welke bedrijfsaandelen en internationale valuta’s in waarde zullen stijgen of dalen, en op basis hiervan beslissen om te kopen of te verkopen. Vergeet vooral niet om een dag voor jullie bruiloft het autoverhuurbedrijf te

bellen en de essentiële afspraken nog eens rustig door te nemen. Dan ben je ervan verzekerd dat je trouwauto op de juiste tijd op de juiste plek is.

#Tip 6: Laat je fotograaf erbij zijn

Elke nicht, neef, oom en tante wil graag mee in de limousine! Zorg er bij de planning voor dat je na de ceremonie een plekje reserveert voor de fotograaf. De momenten dat jullie voor het eerst als een getrouwd stel ongedwongen naast elkaar zitten zijn goud waard!

#Tip 7: Hou rekening met de factor verkeer en onverwachte vertragingen

Krappe timing van het transport kan de flow van de bruiloft beïnvloeden en voor stress zorgen. We raden aan om voor elke rit 50% extra rijtijd te berekenen. Voor een afstand die normaal in 30 minuten kan worden afgelegd mag je dus gerust 45 minuten berekenen. Vergeet niet om na te trekken als er grote evenementen zullen plaatsvinden op je huwelijksdag, waarvoor nog meer extra rijtijd moet worden ingecalculeerd.

#Tip 8: Zorg voor drank en hapjes in de trouwauto

In de limo zit er meestal wel een ijskastje met drank (trek dit na), maar nooit voeding. Laat een van de bruidsmeisjes zorgen voor een doos met hapjes die urenlang vers blijven. Het traject tot de receptie is vaak langer en enerverender dan je je had voorgesteld. De momenten in de auto zijn ideaal om wat nieuwe energie op te slaan. Kies je voor een ander type trouwauto dan een limousine, dan zal iemand erop moeten toezien dat er ook drank voor jullie is tijdens de rit.

#Tip 9: Zorg voor de juiste muziek

Maak voor elke rit in de trouwauto een afspeellijst met Spotify of een andere muziek-app. Zo creëer je de perfecte sfeer voor de reis naar de ceremonie, de receptie en aan het einde van de nacht!

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's