JouwTrouwauto blog

Auto (ver)huren en de autoverzekering: hoe zit het hiermee?

Je wilt op je trouwdag verschijnen in jouw droomauto. Zelf kun je deze niet bekostigen, maar huren voor een dagje is geen probleem. Hoewel… het kost ook weer wat, maar dat mag op deze bijzondere dag. via Jouw Trouw Auto kun je dan een auto huren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij juist zo’n geluksvogel bent die een mooie auto tot zijn beschikking heeft. Dan kun je ervoor kiezen om deze ter beschikking te stellen en er wat mee te verdienen via Jouw Trouw Auto. Als een ander in jouw auto rijdt, of als jij als huurder in andermans auto rijdt, moet je wel goed zijn verzekerd. Hoe zit het met de autoverzekering als je deze huurt of verhuurt voor trouwvervoer?

Extra autoverzekering bij verhuren verplicht

Als bruid en bruidegom hoop natuurlijk dat er niets fout gaat op de dag van de trouwerij, maar een ongeluk kun je helaas nooit uitsluiten. Al let je zelf nog zo goed op, je hebt altijd te maken met andere weggebruikers. Daarom kun je beter voorbereid zijn, dat maakt een vervelende situatie iets beter te verdragen. Zorg dus voor een goede autoverzekering als je een auto huurt. De verhuurder moet ervoor zorgen dat er een goede autoverzekering is afgesloten, en moet ook melding maken bij de autoverzekeraar over het verhuren van de auto. Een auto mag pas worden verhuurd als hiervoor nog een extra autoverzekering is afgesloten boven op je huidige verzekering. Die is dan speciaal voor het verhuren.

Aanbieders

Er zijn meerdere bedrijven waarbij je als verhuurder van je auto een extra verzekering af kunt sluiten. Zo zijn er WeGo, SnappCar en MyWheels. Hier sluit je dan voor de duur van de huurperiode een aparte autoverzekering af. De verhuurder schrijft zich hier in en kan via hier een auto verhuren. Het bedrijf claimt een deel van de opbrengst van de verhuur. De huurder moet op zijn beurt wel een tijdelijke verzekering afsluiten via zo’n bedrijf. Hiervoor betaalt je als huurder dan een paar euro per uur. Huurder en verhuurder betalen beide wat aan het bedrijf.

Voordelen verzekering

Met zo’n extra autoverzekering zorg je ervoor dat de auto allrisk en tegen pechhulp is verzekerd als er een huurder in jouw bolide rijdt. Daarmee zorg je er niet alleen voor dat je de meeste schadegevallen krijgt vergoed, maar je zorgt er ook voor dat je je schadevrije jaren behoudt. Schadevrije jaren zorgen voor de korting op de autopremie. Zolang je geen schade claimt bouw je alleen maar jaren op, waardoor je een hogere korting krijgt en dus minder premie betaalt. Het bedrag dat je maximaal kunt krijgen met de extra verzekering, is de dagwaarde van de auto.

Minpunten

Helaas is er wel een minpunt en dat is dat de schade die wordt veroorzaakt door huurders, wel op de naam van de verhuurder komt te staan. Ook al heeft dit geen effect op de schadevrije jaren. Door de schademeldingen kan het zo zijn dat je bij het kiezen van een nieuwe autoverzekering toch minder keuzes hebt. Autoverzekeraars hebben namelijk geen acceptatielicht, en kunnen je daardoor weigeren als verzekeringsnemer. Weigeren ze je niet, dan kan het bijvoorbeeld wel zo zijn dat ze door veel schadegevallen een hogere autopremie zullen rekenen.

Trouwauto kiezen

Als je een auto huurt hoef je je daarom in principe geen zorgen te maken over de autoverzekering. Wat heel fijn is, aangezien je waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd hebt rondom het organiseren van de bruiloft. Wil je een trouwauto huren? Jouwtrouwauto helpt je met het vinden van de auto die je zoekt. Kies de stijl, de kleur, het maximale huurbedrag en de provincie waarin je de auto wilt halen en we kijken of de gewenste wagen daar wordt aangeboden.

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's