JouwTrouwauto blog

De perfecte trouwauto: waar let je op? Vier handige tips!

Wanneer je gaat trouwen moeten er opeens heel veel dingen geregeld worden. Het is dan ook niet gek om af en toe het overzicht te verliezen. Ondanks dat er een aantal dingen uit handen genomen kunnen worden, zijn er toch nog genoeg zaken die je eigenlijk zelf moet regelen. De trouwkleding bijvoorbeeld. En wat dacht je van de trouwauto? Bij de mooiste dag van jullie leven hoort natuurlijk wel geschikt vervoer.  Toch blijkt het regelen van de perfecte trouwauto vaak lastiger dan men in eerste instantie dacht. Waar let je op? Kies je voor huren of leen je een auto van een kennis? En hoe zit het met de autoverzekering van de trouwauto?

Porsche 356 Speedster

Huren of lenen van een bekende?

De definitie van de perfecte trouwauto is voor ieder stel anders. Waar het ene stel in een luxe Lamborghini op locatie wilt verschijnen, geeft de ander gewoon de voorkeur aan een simpele en degelijke auto. Sommigen kiezen er dan ook voor om een mooie auto van kennissen, familie of vrienden te lenen. Het grootste voordeel van die keuze is dat je de auto tegen een vriendenprijsje kunt gebruiken. De kans dat er iemand binnen de familie over een spectaculaire wagen beschikt is echter klein. In de meeste gevallen huur je dan ook jullie droomauto.

Trouwauto huren: reserveer ruim op tijd!

Als je besluit om een trouwauto te huren is het belangrijk dat je dit ruim op tijd regelt. Bepaalde merken auto’s zijn enorm populair voor bruiloften. Wanneer je voor een populair merk kiest, moet je dit ruim van tevoren regelen. Anders loop je het risico dat jouw droomauto niet meer beschikbaar is. Natuurlijk kan de trouwauto pas geregeld worden als je de locatie van jullie trouwdag weet. Alleen dan kan de eigenaar van de auto een tijdschema en route opstellen, zodat een gespecificeerde offerte gemaakt kan worden. Wacht daarom niet te lang met het regelen van de locatie, zodat ook andere belangrijke zaken, zoals de trouwauto, geregeld kunnen worden.

Maak altijd een afspraak met het verhuurbedrijf, zodat je de auto ook in het echt kunt bewonderen. Op internet kan de auto er immers anders uitzien dan in het echt. Ga dan ook niet direct af op die informatie die je online kunt vinden en maak een afspraak om elkaar te ontmoeten. Wat je ook doet, zorg er dus voor dat je de trouwauto van jullie dromen op tijd reserveert.

Autoverzekering regelen

Iedere auto op de weg moet verzekerd zijn. Zo ook een trouwauto. Daarnaast kan er onverhoopt altijd iets misgaan, waarbij een goede autoverzekering cruciaal is. Gelukkig is de autoverzekering bij de meeste verhuurbedrijven goed geregeld. Huur je de auto van een particuliere aanbieder? Zoek dan vooraf goed uit hoe de verzekering geregeld is. Zo ga je met een veiliger gevoel de weg op.

 Vergelijken van trouwauto’s

Het is niet eenvoudig om de perfecte trouwauto te vinden. Vaak moet je als stel al de eerste compromissen sluiten. Bovendien is het aanbod enorm groot. Gelukkig vind je online tientallen verschillende verhuurbedrijven die trouwauto’s in alle soorten en maten aanbieden. Zo is er altijd wel één die jullie past. Daarnaast is het online ook nog eens heel eenvoudig om de verschillende auto’s met elkaar te vergelijken. Zo vind je niet alleen de perfecte trouwauto, maar ook nog eens de perfecte prijs! Hier kun je de Volkswagen Kever rood vinden.

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's