JouwTrouwauto blog

Trouwdag perfect en rustig plannen

Je trouwdag moet een dag worden om nooit meer te vergeten. Uiteraard wil je jouw gasten een heerlijke dag bezorgen, maar het draait om jou en jouw partner. Hoe plan je de trouwdag op de beste en rustige manier en zorg je ervoor dat alles in goede banen loopt? Veel bruidsparen zeggen achteraf dat ze hun trouwdag eigenlijk nauwelijks herinneren. De stress en het oplossen van plotselinge problemen had de overhand en aan het einde van de dag lig je uitgeteld in bed. Hoe voorkom je dit en zorg je ervoor dat je de bruiloft zo bewust mogelijk beleeft?

Denk aan de details

Bij het plannen van de trouwdag denk je natuurlijk aan het boeken van de trouwlocatie en aan het eventueel boeken van een leuke plek voor een receptie of een heerlijk diner, eventueel met een feest achteraf. Maar ook het boeken van vervoer voor jou en je partner is van belang. Zorg ervoor dat je op tijd een auto boekt, of ervoor zorgt dat een betrouwbare persoon uit je vriendenkring of familie jullie naar de trouwlocatie en de feestlocaties brengt. Plan iedereen tenminste 5 minuten eerder dan nodig. Zo vermijd je onnodige stress en wachten op elkaar. Boek je jouw huwelijksreis ook alvast voor na de bruiloft? Denk dan aan een goede, maar voordelige reisverzekering. Zo voorkom je zorgen wanneer er bagage vermist raakt, of wanneer er sprake is van calamiteiten op reis.

Schakel hulp in, maar ga niet micromanagen

Pas op voor het micromanagen van je trouwdag. Kies een aantal goede en betrouwbare vrienden uit die graag willen helpen bij het in goede banen leiden van jullie bijzondere dag. Van het ophalen van het boeket tot het maken van de presentjes voor de gasten en het aankleden van de feestlocatie, vraag om hulp. Kies een ceremoniemeester uit die het draaiboek van de dag bij de hand heeft. Hij of zij kan je een seintje geven wanneer je naar de fotolocatie moet gaan en kan problemen oplossen die ontstaan tijdens de dag. Zo kun jij je meer richten op de meest bijzondere dag van je leven.

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's