JouwTrouwauto blog

Uniek huwelijksthema: verkeersborden!

Het organiseren van een huwelijk is iets waar al maanden van tevoren mee begonnen wordt. Niet verwonderlijk omdat er echt duizend – en – een dingen te doen zijn voor het zover is! Een van de meest belangrijkste zaken die je eigenlijk als eerst in orde moet hebben, is bepalen voor welk thema jullie gaan. Onderschat dit niet, het thema bepaalt hoe de rest van je feestje eruit zal zien: versiering, kleding, entertainment, enz. Komen ze niet overeen, reken dan op een mislukt feest!

Heel wat koppels houden het veilig en kiezen voor een van de bekende standaard thema’s, maar dan heb je weer anderen die hun huwelijk tot een blijvende herinnering willen maken en gaan voor iets heel aparts. Speciaal voor deze groep is er het unieke thema met verkeersborden! Waarom je überhaupt voor zo een thema moet kiezen, vertellen we hier.

Uniek

Dit is de eerste en meest voor de hand liggende reden voor het kiezen van een op verkeersborden geïnspireerd huwelijksthema. Het is anders dan de rest en zal je gasten altijd bijblijven. Je kunt dit thema in van alles verwerken: de trouwkaarten, de versiering, de bruidstaart, enz. Het handige aan een verkeersborden – huwelijksthema is, dat je je creativiteit echt los kan laten op het geheel. Wat is leuker dan je gasten tijdens het hele feestgebeuren bezig te houden, door aan de hand van verschillende verkeersborden, leuke anekdotes over jezelf en je partner te vertellen. Dit is gelijk een afwisseling op de normale (saaie) thema’s, die makkelijk over het hoofd gezien kunnen worden door je gasten, gewoon omdat ze niet opvallen.

Functioneel

We hebben misschien doen overkomen dat een op verkeersborden geïnspireerd huwelijksthema nogal nieuw is, maar dat is het eigenlijk niet. Deze verkeersborden zien we eigenlijk weleens verschijnen tijdens een huwelijk, meestal in de vorm van wegwijzers. Dit is vooral het geval bij country – stijl huwelijken, huwelijken die op afgelegen plekken worden gehouden, huwelijken met een rustiek tintje, enz.

In de meeste van deze huwelijken zijn de verkeersborden er om gasten te helpen, op de juiste plek te komen. Wegwijzers kunnen bijvoorbeeld bij de afslag naar de feestlocatie geplaatst worden, zodat gasten niet verdwalen. Andere verkeersborden zijn ook goed te gebruiken om tafels een nummer of ander soort indeling te geven, bepaalde activiteiten aan te kondigen, gasten naar de restroom of het eetgedeelte te leiden, enz.

Andere redenen

Een verkeersbord – thema kan je ook om heel andere redenen gebruiken. Het kan bijvoorbeeld heel goed mogelijk zijn, dat jullie elkaar tijdens een rijexamen hebben ontmoet of dat belangrijke gebeurtenissen juist in het verkeer hebben plaatsgevonden. Wat is dan leuker, dan dit alles terug te brengen in je huwelijksthema en het verhaal met je gasten te delen. Zoiets zullen ze jaren daarna nog herinneren en heb je alvast een prachtverhaal voor je kinderen!

Tot slot

Uniek hoeft dus niet gelijk slecht of te opvallend te zijn. Met zoiets simpels als verkeersborden, kan je je huwelijksdag tot een onvergetelijke maken, zowel voor jouw en je partner als voor de gasten. Inspiratie nodig of ben je de betekenis van een aantal verkeersborden intussen al vergeten? Oefen ze dan snel!

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's