JouwTrouwauto blog

Waarom de bruid (ook) moet beslissen over de trouwauto!

Bij de voorbereidingen van een bruiloft, zijn er een heleboel dingen die geregeld moeten worden. Voor de makkelijkheid worden de taken dan verdeeld tussen de families van de bruid en bruidegom. Wat we vaak terugzien, is dat de bruidegom het vervoersgedeelte op zich neemt: hoeveel auto’s gaan er mee, welke soort auto’s worden ingehuurd, in welke auto zal het bruidspaar wegrijden, enz. Op zich is dit niet slecht, vooral ook omdat de bruidegom meestal meer interesse heeft in dit soort dingen dan de bruid. Echter vinden we dat ook de bruid haar zegje moet doen in dit alles en daarvoor hebben we een aantal redenen. Dus: waarom moet ook de bruid beslissen over de trouwauto?

Kwaliteitscontrole

Het laatste dat je op je trouwdag wilt, is autopech! Daarom is het goed om van tevoren wat onderzoek te doen naar de autoverhuurder, waar jullie je auto’s gaan nemen. Helaas zien de meeste bruidegommen dit klein, maar belangrijk puntje vaak over het hoofd. Ga dus op onderzoek uit, vraag om een bezichtiging en kijk naar zowel het interieur als het exterieur van de auto. Nog een reden om dit te doen, is om te kijken of de gekozen auto wel bij het huwelijksthema pas: je kan bijvoorbeeld niet in een opvallend gekleurde auto verschijnen als je thema klassiek en elegant is. Spreek dit soort dingen goed af en vraag eventueel naar klantervaringen, een goed bedrijf zal dit altijd kunnen overleggen.

Zit je goed?

Iets dat echt heel vaak vergeten wordt, is dat je rekening moet houden met de jurk van de bruid en het aantal mensen dat meerijdt. Elke bruid droomt ervan in een prachtige jurk te verschijnen en in sommige gevallen neemt deze jurk nogal wat ruimte in. Denk bijvoorbeeld aan een baljurk – type of een jurk met een hele lange sleep. Wanneer je een auto kiest, moet je dus nagaan of het groot genoeg is voor de jurk, je moet erin passen zonder dat het vouwtjes en kreukels gaat krijgen. Daarom zou een bruid ook moeten beslissen over de trouwauto!

Decoratie: wel of niet

Een laatste punt is de decoratie. Bij een huwelijk hoort natuurlijk een of andere vorm van versiering, maar moet dat ook voor jullie trouwauto? Natuurlijk zal je aanstaande met de beste bedoelingen kiezen om ook de trouwauto te versieren met ballonen of slingers, maar soms is dat echt helemaal niet nodig en dat ziet je geliefde niet altijd in. Het is daarom goed, dat je daarover ook wat te zeggen hebt.

Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kun je van tevoren echt niet voorspellen of de auto het juist op die dag, zal begeven. Houd daarom de website Autoschadeherstel.net bij de hand, zodat je bij pech snel kunt zien, welke garage in de buurt is.

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's