JouwTrouwauto blog

3 redenen om een foodtruck te huren op je huwelijk

Op de vraag wat aanstaande bruidsparen het belangrijkste vinden aan hun huwelijksdag, krijg je vaak verschillende antwoorden: de decoratie, de venue, het entrée van het bruidspaar, de eerste dans, enz. Als je het ons vraagt, is het allerbelangrijkste: het eten!

Even eerlijk zijn, je gasten zullen waarschijnlijk wel onder de indruk zijn van geweldige decoratie of een uniek entrée, maar waar de meeste gasten het liefst naar uitkijken op een huwelijk en waar ze dus nog lang over zullen praten is het eten. Jouw taak dus om te zorgen voor enkele onvergetelijke gerechten. Waar de meeste koppels in dit geval voor kiezen, is een cateringsbedrijf en alhoewel dit zeker voordelen heeft, zijn er tegenwoordig andere, interessante opties. Een daarvan is het inhuren van een heuse foodtruck op je huwelijk. Waarom je dit het liefst op je huwelijk zou moeten doen, vertellen we hier.

Verbeterde menu – opties

Een catering heeft meestal niet al teveel opties en geeft je gasten vooral gerechten die jij en je partner lekker vinden. Niet bepaald veel keuze dus. Huur je een foodtruck in, dan kan je je aan een bepaald foodthema houden. Denk in de richting van Chinees, Indiaas, Mexicaans, enz. Behalve dat het een leuke afwisseling is op het normale (saaie!) drie – gangen diner, kunnen je gasten ook zelf bepalen wat ze willen eten. Voor extra gemak en plezier kan je zelfs meerdere foodtrucks inhuren: voor de entrees, het diner en de desserts bijvoorbeeld.

Minder uitgaven

De kosten voor catering worden meestal per bord en dus per gast berekend. Het grote voordeel is dat je bij het huren van een foodtruck op je huwelijk tot zeker 50% minder betaald per persoon. Dit scheelt behoorlijk in kosten. Daarnaast is het eten vanuit een foodtruck altijd vers is. Dit omdat het klaargemaakt wordt op het moment dat gasten bestellen. Een groot pluspunt is dat je met een foodtruck nadien heel weinig op te ruimen hebt. Het eten wordt vaak in handige wegwerpbakjes gedaan en veel bestek komt er niet aan te pas. Ook kunnen je gasten kunnen precies zeggen hoeveel ze willen, waardoor er weinig tot helemaal niet vermorst wordt met eten.

Een foodtruck is apart en leuk

Dat waren dus de praktische voordelen, maar een foodtruck is gewoon ook apart en erg leuk. Het zorgt ervoor dat je na het officiele gedeelte, gezellig met je gasten kan zitten of staan, onderwijl genietend van een lekker hapje. Het mooie aan een foodtruck is, dat ze overal bij passen, ook bij een elegante party. Dan hoef je niet perse de gehele diner van een foodtruck te halen, maar bijvoorbeeld alleen de desserts.

Maak je huwelijksdag tot een onvergetelijke door in plaats van de alledaagse catering, eens te gaan voor een unieke en supergezellige foodtruck. Veel voordelen dus om een foodtruck te huren op je huwelijk!

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's