JouwTrouwauto blog

Tips voor het huren van een trouwauto

Wanneer je gaat trouwen, moet je natuurlijk van alles regelen. Gelukkig heb je in veel gevallen ook mensen die je helpen met het organiseren van de bruiloft. Anders zou het namelijk zomaar kunnen dat je dingetjes gaat vergeten en dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Toch zijn er ook bepaalde aspecten aan je bruiloft die je toch echt zelf moet regelen en ook zelf wilt regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de trouwjurk of de locatie van de bruiloft. Ook de trouwauto is natuurlijk een belangrijk onderdeel. Sommigen gebruiken een auto van een vriend of kennis, maar in de meeste gevallen huur je een trouwauto. Maar wat zijn nu eigenlijk handige tips voor het huren van een trouwauto? En hoe zit het precies met de verzekering voor deze auto?

Regel het ruim van tevoren

Je kunt ervoor kiezen om een trouwauto bij een verhuurbedrijf te regelen. Ook is het mogelijk om particulier een trouwauto te huren. Wanneer je zelf over een mooie of bijzondere auto beschikt, kun je er dus over nadenken om deze te gebruiken tijdens de bruiloft (en je kunt deze ook aan anderen verhuren als trouwauto). Wat je ook doet, zorg ervoor dat alles ruim van tevoren geregeld is. Bekijk vooraf zelf de auto en ga niet enkel af op informatie van internet. Pas als je er echt zelf naar gaat kijken, zie je hoe de kleuren uitvallen en of de auto bijvoorbeeld schoon is. Wanneer je de auto ook tijdens de fotoshoot gebruikt, is het verstandig om de fotograaf mee te nemen als je bij de auto gaat kijken. Bepaalde merken auto’s zijn erg populair, zorg er dus voor dat je de droomauto voor jullie grote dag op tijd huurt.

Let op de autoverzekering

Het is natuurlijk niet te hopen, maar ook in je gehuurde trouwauto kan er iets gebeuren. Bovendien moet iedere auto op de weg verzekerd zijn. Zoek dus vooraf goed uit hoe de auto verzekerd is. Bij een verhuurbedrijf is de autoverzekering in vrijwel alle gevallen goed geregeld. Deze beschikken vaak over een uitstekende verzekering waardoor je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Wanneer je particulier een trouwauto huurt, is het belangrijk om even goed na te vragen en te kijken hoe deze auto verzekerd is. Ook als je zelf je auto voor bruiloften wilt verhuren is een juiste autoverzekering belangrijk. Vergelijk verschillende verzekeringen voor je auto met elkaar voor je er één afsluit en laat jezelf daarbij goed informeren.

Houd een tweede auto achter de hand

Hoe goed de auto ook is, er kan altijd wat mee gebeuren tijdens je huwelijksdag. Dat is natuurlijk heel vervelend. Probeer er daarom voor te zorgen dat je een tweede auto achter de hand hebt. Via het verhuurbedrijf kun je vaak eenvoudig een back-upauto regelen, die ze de gehele dag beschikbaar houden mocht er iets misgaan. Je kunt deze reserveauto overigens ook gewoon via vrienden of familie regelen. Iedereen kent immers wel iemand met een hele mooie of indrukwekkende auto. En wanneer je toch bezig met: regel dan ook direct een reserve-chauffeur!

Enkele populaire TROUWAUTO'S

Bekijk alle trouwauto's